Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Verpleeghuis Talma Hof opent nieuwe vlindertuin

Aan de voorkant van verpleeghuis Talma Hof is een compleet nieuwe vlindertuin aangelegd. De tuin is onlangs officieel geopend. 

“We vinden het belangrijk dat bewoners in beweging blijven, zolang dat mogelijk is. Bewegen helpt om fit te blijven, het draagt bij aan een goede conditie en de kans op chronische ziektes is kleiner. Oftewel regelmatig bewegen is één van de beste manieren om een betere gezondheid te krijgen en te houden. De vlindertuin nodigt iedereen uit lekker naar buiten te gaan en fijn door de nieuwe tuin te gaan wandelen”, vertelt Anneke de Munnik, teammanager Talma Hof.

Hulp ingeroepen
In de vlindertuin van Talma Hof zijn diverse bloemen en planten geplant die rijk zijn aan nectar en dienen als voedselbron voor vlinders. Anneke: “Het ziet er prachtig en kleurrijk uit. Voor het aanleggen van de vlindertuin en het aantrekken van vlinders moest de tuin op een bepaalde manier worden ingericht. Hierbij hebben we de hulp ingeroepen van een ontwerper en hovenier.”

Insecten welkom
Niet alleen vlinders zijn welkom in de nieuwe vlindertuin van Talma Hof, ook andere insecten kunnen hier hun plekje vinden. Onlangs zijn er drie insectenhotels geplaatst die op 28 mei ook officieel worden geopend. “De insectenhotels zijn gemaakt door studenten van Firda. We zijn ze enorm dankbaar hiervoor. We hopen dat andere insecten, zoals bijen en lieveheersbeestjes ook snel hun intrek nemen in deze nieuwe verblijfplaatsen.”

Afb: Verpleeghuis Talma Hof opent nieuwe vlindertuin 2
Afb: Verpleeghuis Talma Hof opent nieuwe vlindertuin 3

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij