Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Kies voor een ZONL vakantiebaan #1

Zomer 2020. Die hadden we ons in januari toch heel anders voorgesteld. En dan moet de zon af en toe ook nog zoeken naar een opening. Maar…regen of (buitenlandse) zonneschijn, ons werk gaat door. Ook dit jaar krijgen we veel hulp gedurende de zomerweken. In de zorg, de huishouding én in de catering. Wie zijn deze tijdelijke nieuwe collega’s? Wat komen ze onze cliënten brengen? Wij stellen er de komende weken graag een paar aan je voor.

Max van Nieuwkasteel (19 jaar)

Verzorgende Student (Wijkteam Giethoorn)

Max is een vrolijke, derde jaars HBO-V student aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Tot januari dit jaar liep hij stage in Wijkteam Giethoorn. Vlak voor zijn stage klaar was hoorde hij over het vakantiewerk wat hij kon doen bij ZONL. “Ik heb me dus gelijk aangemeld!”, vertelt hij.

“Ik werk nu sinds half juni veel in de ochtenden. Dan doe ik de ADL zorg, trek ik kousen aan, geef ik cliënten hun medicijnen en verzorg ik wonden. Vooral de wondzorg vind ik leuk.” Veel cliënten kent Max nog van zijn stage. “Die vinden het leuk dat ik weer terug ben. Ik heb ook met iedereen weer leuk contact. Ook met de collega’s, waar ik veel complimentjes van krijg.”

“Straks ga ik nog even een week op vakantie. Met vrienden gaan we naar België. Daarna ga ik gewoon weer lekker aan het werk in de wijk. Deze vakantiebaan past me prima.”

 

Aagtje Ausma (55 jaar)

Helpende-Student (Kleinschalig wonen De Meenthehof)

Aagtje volgt de opleiding tot Maatschappelijk Verzorgende IG en heeft tot januari stage gelopen bij kleinschalig wonen De Meenthehof. Vorig jaar hebben zij en haar man het melkveebedrijf in Groningen verkocht en sindsdien wonen zij met hun kinderen in Kallenkote. “Ik ben me dus aan het omscholen”, aldus Aagtje. “Vroeger wilde ik altijd al de zorg in, maar dat kwam er niet van. Mijn dochter heeft deze opleiding ook gevolgd en die maakte me enthousiast om dit ook te gaan doen.”

“In mijn eerste stage heb ik kennis gemaakt met de cliënten van De Meenthehof, die allemaal een vorm van dementie hebben. Vorige week kwam ik mijn rooster bespreken en toen herkende een mevrouw mij nog. Ik vind dit een prachtige doelgroep om mee te werken. Nu mijn opleiding even stil ligt vanwege de zomervakantie, vind ik het leuk dat ik hier tijdelijk kan werken. Ik help de mensen ’s ochtends uit bed, was ze, deel ze hun medicijnen en zorg dat ze ontbijt krijgen. “

“Deze zomer gaan we niet op vakantie. Hooguit gaan we nog een paar dagen weg. Ik heb net mijn tweede stage afgerond bij Het Voetelinkhuis in Steenwijk, en ook hier werkte ik op een geriatrische afdeling. Ik doe nu mooi wat extra ervaring op. Na de zomervakantie begint mijn volgende stage. Dan ga ik aan de slag in Ruinerwold, bij een kleinschalige woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook met die doelgroep wil ik graag leren werken. Ik weet nog niet waar ik straks ga werken. In de ouderenzorg of in de gehandicaptenzorg”, vertelt Aagtje, “maar ik mag graag naar De Meenthehof gaan. Het is een mooie plek.”

Meer informatie

Wij zoeken vakantiekrachten. Klik hier voor meer informatie én alle vacatures. 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij