Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Kies voor een ZONL vakantiebaan #2

Trots zijn ze, onze vakantiekrachten, op hun vakantiewerk bij ZONL. Tussen hun vakanties door, werken ze hard en altijd met een glimlach. Ze hebben plezier in hun werk. Ook dit jaar zetten we veel extra mensen in gedurende de zomerweken. In de zorg, de huishouding én in de catering. Wie zijn deze tijdelijke nieuwe collega’s? Wat komen ze onze cliënten brengen? Wij stellen er de komende weken graag een paar aan je voor.

Mirjam ten Napel (18 jaar)

Verzorgende Student (Wijkteam Top de Noord)

Deze op Urk wonende verpleegkunde studente, werkt sinds begin juli voor ZONL. Mirjam zit in het vierde jaar van haar opleiding verpleegkunde en werd door een kennis gewezen op het vakantiewerk.  

“Vroeger speelde ik altijd doktertje met mijn zus”, vertelt Mirjam. “Daar is denk ik de liefde voor de zorg begonnen. Ik wil graag mensen helpen en voor ze zorgen. Of ik ze er nou bovenop help óf zorg dat ze comfortabel zijn in hun laatste levensfase, het werk vind ik prachtig.”

“Ik had geen ervaring in de wijkverpleging toen ik bij ZONL kwam werken. Mijn eerdere stages waren op een PG-afdeling, in het ziekenhuis en in de verslavingszorg. Dit is dus helemaal nieuw voor me. Ik ben goed ingewerkt en vind het heel leuk om nu te gast te zijn bij de cliënten thuis. Ik verzorg en verpleeg ze in hun eigen omgeving. Daardoor heb ik afwisselende werkdagen en heb ik steeds een andere uitdaging.”

“Ik ga volgende week nog even lekker op vakantie naar Zuid Frankrijk, samen met mijn ouders en zus. Zolang het veilig is, wagen we het er op. De dag na thuiskomst, begin ik weer met werken. Ik vind het vakantiewerk echt een aanvulling op mijn professionele ontwikkeling. Als je in een team werkt, ben je toch geneigd sneller controlevragen te stellen aan collega’s. Nu leer je te vertrouwen op je eigen instinct en op dat wat je geleerd hebt tijdens de opleiding en stages. Het is mooi dat ik deze kans krijg bij ZONL. Ik raad het elke verpleegkundestudent aan om deze ervaring op te doen!”

Collin Degenhart (22 jaar)

Welzijnsassistent (Verpleeghuis Talma Hof)

Collin liep zijn tweede stage voor de opleiding Maatschappelijke Zorg, op de Dagbehandeling van Talma Hof. Die werd in maart door corona gesloten. Gelukkig kon hij op de afdeling Roggeveld terecht en heeft hij zijn stage met succes kunnen afronden. “Mijn collega zei dat ze het jammer vond dat ik weg ging. Ze vroeg of ik vakantiewerk wilde doen als welzijnsassistent. Ik kende de cliënten al, dus ik was volgens haar ‘geknipt voor de baan!’”

“Het grote verschil tussen het werk op de Dagbehandeling en de afdeling Roggeveld, is dat de spanningsboog van de cliënten korter is. Hun dementie is verder gevorderd, dus mijn activiteiten zijn kort”, vertelt Colin. “Ik speel een spelletje, maar ga ook graag met cliënten fietsen. Daarvoor kan ik de duo-fiets gebruiken, waarbij de cliënt naast me zit. Samen fietsen we dan Emmeloord door en genieten we even van het buiten zijn.”

“Ik ga deze zomer niet meer op vakantie. Eind augustus begint ook mijn opleiding weer. Ik begin dit jaar aan mijn derde stage, die ook weer bij ZONL is. Dit keer bij Hof van Smeden. Ik heb al even kennis gemaakt en ik heb er zin in. Wie weet, is er daarna voor mij een baan bij ZONL. Ik vind het een leuke werkgever en ik zou best willen blijven. Ook toen ik stagiair was, zagen ze me al als vol aan. Net als mijn collega’s kreeg ik bijvoorbeeld een cadeautje op de dag van de verpleging. Dat voelt goed.”

Meer informatie

Wij zoeken vakantiekrachten. Klik hier voor meer informatie én alle vacatures. 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij