Voorlezen:

Lettergrootte:

Verbeteren of het weer op peil brengen van de kwaliteit
van uw leven

Diabetes

Heeft u veel dorst, bent u erg moe, moet u vaak plassen of heeft u last van uw ogen? Dan kan het zijn dat u diabetes, oftewel suikerziekte heeft.

Diabetes is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuikerspiegel niet goed kan regelen. In Nederland hebben meer dan een miljoen mensen diabetes. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren blijft toenemen, dat geldt vooral voor diabetes 2. Mensen met een ongezonde levensstijl of overgewicht hebben een vergrote kans om dit type diabetes te krijgen. De ziekte heeft een grote impact op het dagelijks leven en is helaas niet te genezen, maar gelukkig wel goed te behandelen. Diabetes is een ziekte die je iedere dag met je meedraagt. Daarom is het doel om u zo goed mogelijk te leren uw diabetes te managen, zodat de ziekte op de achtergrond raakt. Samen werken we aan het verbeteren of het op peil houden van de kwaliteit van uw leven!

Heeft u vragen over diabetes type 2?

Heeft u vragen over diabetes type 2. Dan kunt u contact met de diabetesverpleegkundigen opnemen. Dit kan via telefoonnummer (0527) 63 04 01 of via e-mail: diabetesverpleegkundigen@zorggroep-onl.nl

Diabetesverpleegkundigen

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij