Voorlezen:

Lettergrootte:

Zo lang mogelijk
zelfstandig thuis wonen

Medisch Technisch Handelen (MTH)

Wilt u graag vanuit het ziekenhuis weer naar huis, maar heeft u nog wel medische zorg nodig? Bent u afhankelijk van voeding via een sonde? Heeft u antibiotica of vocht nodig via een infuus, maar verblijft u daarvoor liever thuis? Heeft u de wens om thuis te sterven in een vertrouwde omgeving, maar heeft u veel pijn? Onze verpleegkundigen van het specialistisch verpleegkundig team Medisch Technisch Handelen (MTH) komen bij u thuis om u te helpen en te verzorgen, vaak in nauwe samenwerking met het wijkteam van verpleegkundigen en verzorgenden uit uw buurt.

Hoe werken wij?

We zijn speciaal geschoold om medisch verpleegkundige specialistische zorg te kunnen bieden. Er is veel mogelijk. We kunnen goed improviseren en denken met u mee. We helpen bij het bestrijden van de pijn door bijvoorbeeld morfine te geven met een infuus. Wanneer u antibiotica nodig heeft via injecties of een pomp, verzorgen wij dit. Ook dienen we zo nodig bloedtransfusies toe. We brengen neus- of maagsondes in, ook bij pasgeborenen. Daarnaast zijn we er voor kinderen en volwassenen die bijvoorbeeld een tracheacanule of een pegsonde hebben. Verder bieden we palliatieve sedatie met behulp van een pompje. Tijdens dit proces hebben we aandacht voor uw verdriet en de zorgen van uw naasten. We onderhouden nauw contact met uw huisarts en andere hulpverleners en stemmen de zorg op elkaar af. In feite zijn we een verlengstuk van het ziekenhuis in uw eigen vertrouwde omgeving!

Verwijzing en vergoeding

U kunt rechtstreeks of via de huisarts of specialist bij ons terecht. Onze zorg is opgenomen in het basispakket van alle ziektekostenverzekeringen. De kosten vallen binnen het eigen risico. Meer informatie kunt u bij uw zorgverzekeraar verkrijgen. Als u vanuit het ziekenhuis weer thuis bent gekomen, dan zijn er voor u geen kosten aan onze zorg verbonden.

Afspraak maken?

U kunt een eerste afspraak maken met één van onze verpleegkundigen van het specialistisch verpleegkundig team MTH. Hiervoor kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen op telefoonnummer (0527) 74 40 64 of mailen naar: thuiszorgmth@zorggroep-onl.nl.

Dag en nacht bereikbaar

Kiest u er vervolgens voor om gebruik te maken van onze zorg? Dan zijn we 24 uur per dag voor u bereikbaar en inzetbaar, op vaste tijden en op afroep. U kunt ons dan bereiken op (0527) 74 40 64.

Ook als u in één van de woonzorglocaties van Zorggroep Oude en Nieuwe Land verblijft, kunt u ons MTH-team inschakelen. Denkt u dat dit nuttig is voor u? Dan kunt u dit aangeven bij uw EAV-er (Eerst Aanspreekbare Verzorgende).

De verpleegkundigen van het MTH-team zijn aangesloten bij Netwerk palliatieve zorg, Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en Specialistische zorg en het opleidingsinstituut KMVB.

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij