Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Afspraken consultatiebureaus dorpen Noordoostpolder vanaf 2020 in Emmeloord

Vanaf 1 januari 2020 vinden de afspraken van de consultatiebureaus in Creil, Marknesse en Ens plaats op het consultatiebureau aan de Kometenlaan 1 in Emmeloord. Van de ouders die het bureau in Tollebeek bezochten, vinden de afspraken al sinds 15 november plaats in Emmeloord. De ouders zijn hierover per brief geïnformeerd.

“De jeugdverpleegkundigen van Zorggroep Oude en Nieuwe Land zijn en worden momenteel opgeleid om een aantal onderzoeken van de jeugdartsen over te nemen. De expertise van de jeugdarts blijft nodig om de signalen die de jeugdverpleegkundige oppakt, te bevestigen en de baby of peuter zo nodig te verwijzen. Vanwege het landelijk tekort aan jeugdartsen, waar ook Zorggroep Oude en Nieuwe Land mee kampt, wordt de jeugdarts zo efficiënt mogelijk ingeroosterd. Om te kunnen waarmaken dat de jeugdarts snel en goed beschikbaar is voor die kinderen waarvoor dat nodig is, worden alle activiteiten van het consultatiebureau geconcentreerd in Emmeloord”, aldus Marie-José Jacobs, gebiedsmanager Jeugd en Maatschappelijke ontwikkeling.

Vooral voor ouders in de dorpen zal deze verandering meer reisafstand betekenen. Daar staat tegenover dat ouders in tegensteling tot de bezoektijden in de dorpen het consultatiebureau op alle dagen van de week kunnen bezoeken.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij