Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Consultatiebureau Emmeloord heet jonge ouders uit de Noordoostpolder van harte welkom

Alle jonge ouders uit Creil, Tollebeek, Marknesse en Ens  komen vanaf januari naar het consultatiebureau in Emmeloord. Om de ouders uit de dorpen zich extra welkom te laten voelen, krijgt het consultatiebureau een opknapbeurt. ‘’Voor de ouders die met de auto naar Emmeloord moeten komen zijn er rondom het zorggebouw van Zorggroep Oude en Nieuwe Land aan de Kometenlaan, waar het consultatiebureau zich bevindt, een aantal parkeerplaatsen speciaal voor bezoekers van het consultatiebureau gereserveerd.’’, aldus jeugdverpleegkundige Vera Wagensveld.

‘’Momenteel zijn we de ontvangstruimte van het bureau aan het ‘op-pimpen’. De muren zijn geschilderd, we hebben een muursticker van een giraffe bij de meetlat toegevoegd om het meten wat laagdrempeliger te maken, en er komt nog een interactief wandmeubel”, aldus de enthousiaste jeugdverpleegkundige. ‘’Door corona mag er geen los speelgoed in de ruimte worden neergelegd en zijn we op zoek gegaan naar iets anders voor de kinderen om mee te spelen.

Corona

Nog steeds mag er maar één ouder per kind mee naar het bureau en worden er minder consulten tegelijkertijd ingepland. “We zijn wel weer gestart met de consulten voor peuters van 2 jaar en 3 maanden en 3 jaar en 9 maanden. We overleggen voor die tijd altijd met ouders of er behoefte aan is en of het nodig is om de afspraak door te laten gaan. We vragen hoe het gaat met het kind en of ze wel of niet langs willen komen.’’, legt Vera uit.

Vragen over opvoeden en opgroeien

Er zijn nog geen inloopspreekuren, maar ouders mogen altijd bellen als ze vragen hebben. Vera: ‘’Als u vragen heeft over het consultatiebureau, het opvoeden en opgroeien van uw kind of als u andere informatie wilt, kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen via (0527) 63 03 91 of door een mail te sturen naar babyenpeutervragen@zorggroep-onl.nl”.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij