Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Maatschappelijk werker Krista: “Vaak zijn kinderen en jongeren verbaasd dat het snel beter gaat”

Over gevoelens praten, dat doen ze niet zo gemakkelijk op Urk, heeft maatschappelijk werker Krista Jansen van Zorggroep Oude en Nieuwe Land gemerkt. “En dat terwijl er wél behoefte aan is. Bij de kinderen en de jongeren en eigenlijk willen de ouders ook dat het goed gaat met hun kind.” Ze werkt voor scholen en via andere wegen komen eveneens kinderen en jongeren bij haar terecht.  

“Ik snap dat mensen een drempel voelen. Als de opvoeding niet goed gaat, dan is dat niet gemakkelijk toe te geven. Ik vraag of ik eens een kopje koffie mag komen drinken. Als een gezin uiteindelijk niet wil dan houdt het op, maar zo’n 99 procent werkt uiteindelijk mee.” 

“Kinderen vinden het in ieder geval leuk. Als ik er eentje uit de klas ophaal hoor ik regelmatig ‘yes!’. Terwijl het toch behoorlijk zwaar kan zijn. Ik praat zo min mogelijk en doe zoveel mogelijk. Ze zijn vaak verbaasd dat ze zich na een paar weken beter voelen.” 

Ook ouders hebben wat aan de gesprekken met haar, merkt ze. “Geregeld hoor ik na een paar gesprekken dat er rust is in huis. Ik weet dat de drempel hoog is, hulp vragen is niet gemakkelijk. Dat is jammer, want je doet jezelf en ook je kind tekort.” 

Die hulp vragen kan via de school, de huisarts, terwijl ook rechtstreeks contact opnemen met maatschappelijk werk van Zorggroep Oude en Nieuwe Land mogelijk is. 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij